ترجمه کتاب «راهبردهای امنیتی و نظم جهانی آمریکایی: قدرت از دست رفته»

کتاب «راهبردهاي امنیتی و نظم جهانی آمریکایی: قدرت از دست رفته» ترجمة دکتر امیرنیاکویی و دکتر احمد جانسیز از مدرسین گروه علوم سیاسی دانشکده توسط انتشارات دانشگاه گیلان چاپ شد.

این کتاب در سال 2009 توسط محققین برجسته چون برت هنسن، پتر تافت و آندره ویول به رشته تحریر در آمده است، تلاش می‌کند تا راهبردهای امنیتی آمریکا، روسیه، اتحادیه اروپا و کشورهای خاورمیانه در دوره پس از جنگ سرد را بررسی و ارزیابی نماید.

كتاب شامل پنج فصل به شرح زيرمي باشد:

فصل اول- پیش درآمد: از شکست تا راهبرد

فصل دوم - تبیین راهبرد امنیتی: مدلی واقع‌گرایانه برای پژوهش

فصل سوم - روسیه

فصل چهارم - اروپا

فصل پنجم - خاورمیانه

راهبردهای امنیتی بازیگران بین المللی از مباحث براهمیت در حوزه سیاست خارجی و روابط بین‌الملل می‌باشد و تألیفات متعددی دربارة آن به رشته تحریر در آمده است. با این حال نگاهی اجمالی به مطالعاتی که در بیست سال اخیر انجام گرفته حاکی از آن است که اکثر پژوهشها به راهبردهای امنیتی ایالات متحده اختصاص یافته‌اند و خلاء عمده‌ای در خصوص مطالعه راهبردهای امنیتی سایر بازیگران به ویژه آنهایی که در دو دهه اخیر متضرر شده‌اند وجود دارد.

نویسندگان کتاب در موارد متعددی بر نظام تک قطبی و قدرت بسیار عظیم ایالات متحده و عدم تقارن قدرت این بازیگر در مقایسه با سایر بازیگران تأکید کرده و سیاستهای موازنه سازی در مقابل این بازیگر را بسیار پرهزینه و حتی غیر ممکن قلمداد کرده و به بازیگران مختلف دنباله‌روی از تک قطب را توصیه می‌کنند.

در فصل پنجم کتاب از گروههای مبارز فلسطینی تحت عنوان گروههای تروریستی نام برده شده که چنین برداشتی تنها از نظرگاه ایدئولوژیک غربی حاصل می‌شود. به نظر مترجمین، مفاهیمی چون تروریسم نیاز به باز تعریف دارند......