نشست علمی اعضای هیات علمی و دانشجویان گروه حقوق دانشگاه گیلان با پروفسور آلبرشت

به مناسبت هفته پژوهش،در روز سه شنبه مورخ 11/9/93 نشست علمی-حقوقی با حضور پروفسور هانس جرج آلبرشت رئیس بخش جرم شناسی موسسه ماکس پلانک آلمان بنا به همت گروه حقوق دانشگاه گیلان در تالار حکمت برگزار شد.

با تلاش دانشجویان رشته حقوق و اطلاع رسانی کامل ایشان استقبال شایسته ای از جلسه مزبور به عمل آمده بود به گونه ای که سالن اصلی  تالار حکمت مملو از علاقمندان گردید و  مراسم از طریق مانیتور داخلی از سالن جنب سالن اصلی نیز پخش می گردید عده ای از اساتید گروه حقوق دانشگاه گیلان و دانشگاه آزاد انزلی و نیز عده ای از قضات محترم  دادگستری استان گیلان در جلسه حضور داشتند.

ابتدا تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید توسط یکی از دانشجویان صورت گرفت و پس از نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران دکتر عباداله رستمی ریاست دانشکده ادبیات و علوم انسانی ضمن خوش آمدگویی به حضار به سابقه همکاریهای فرهنگی دانشگاه گیلان و کشور آلمان در راستای تاسیس دانشگاه گیلان در سال 1356 اشاره نمود و چگونگی تاسیس دانشکده علوم انسانی وضعیت کنونی و در پایان نحوه دایر شدن گروه حقوق و گرایشهای مختلف تحصیلات تکمیلی در مقطع کاشناسی ارشد برای حاضرین تشریح گردید و ایشان در ادامه ابراز امیدواری کرد تا در دو جلسه صبح و بعد از ظهر همایش علمی مزبور اسثفاده لازم و کافی از سخنان سخنران  مزبور برده شود.

سپس با اعلام برنامه از سوی دانشجویان رشته حقوق  برای دو نوبت صبح و بعد از ظهر اعلام موضوع گردید. عنوان سخنرانی نوبت صبح همایش ٰتعیین مجازات و عنوان سخنرانی در جلسه بعد از ظهر مجازاتهای اجتماعی اعلام گردید.

ابتدا پروفسور آلبرشت به سخنرانی در خصوص تعیین مجازات با توجه به سیستم حقوق کیفری کشور آلمان بر مبنای اصول حاکم بر حقوق جزا پرداختند که سخنان ایشان به صورت همزمان به وسیله آقای ابراهیم نیا دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه امام صادق(ع) برای حاضرین ترجمه می گردید. در پایان سخنرانی سه تن از حاضرین سوالاتی را به صورت شفاهی مطرح نمودند که پاسخ مقتضی از سوی سخنران جلسه داده شد.

پس از پایان سخنرانی نوبت صبحٰ به لحاظ ابراز تمایل پروفسور آلبرشت برای دیدار از موزه میراث روستایی گیلان در معیت ریاست دانشکده ٰو جناب آقای دکتر آقابابایی که بلحاظ آشنایی قبلی با موسسه تحقیقاتی ماکس پلانگ و نیز آشنایی با پروفسور آلبرشت مقدامات این سخنرانی را فراهم آورده بودند به همراه تنی چند از اعضای هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه گیلان و هیئت همراه پروفسور آلبرشتٰ از موزه میراث روستایی دیداری هر چند مختصر ولی مفید به عمل آمد که راهنمای مستقر در موزه توضیحات لازم را در خصوص چگونگی تاسیس و شکل گیری موزه بیان کردند و پس از گرفتن عکس یادبود مجدداً به دانشکده مراجعت شد و جلسه بعد از ظهر سخنرانی پروفسور آلبرشت نیز با عنوان مجازاتهای اجتماعی ایراد گردید و پس از پایان سخنرانی به سوالات حاضرین در راستای سخنرانی به عمل آمده پاسخ داده شد.

پایان بخش همایش قرائت متن کوتاه به زبان انگلیسی توسط آقای دولتخواه دانشجوی ورودی 1390 رشته حقوق به نمایندگی از دانشجویان حقوق دانشگاه گیلان در مقام تقدیر از پروفسور آلبرشت و آرزوی ادامه چنین جلساتی بود.

آقای پروفسور آلبرشت به سال ۱۹۵۰ در شهر اسلینگن Esslingen در ایالت بادن-وورتمبرگ در کشور آلمان به دنیا آمد. ایشان پس از طی مراحل تحصیلی در این کشور، در دانشگاه ها و موسسات مختلفی به فعالیت در حوزه های مختلف جرم شناسی و نظام عدالت کیفری پرداخته اند. شایان ذکر است، ایشان در سال 1979 موفق به دریافت مدرک دکتری و در سال 1991 موفق به دریافت مدرک پست دکتری شدند. همچنین از سوی موسسات و دانشگاه های مختلفی جوایز علمی به ایشان اهدا شده است.

عمده حوزه فعالیت ایشان، جرم شناسی، حقوق کیفری، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، جرایم سازمان یافته، بزه دیده شناسی و حقوق زندانیان می باشد. افزون بر فعالیت در موسسه ماکس پلانک و دانشگاه فرایبورگ، ایشان در دانشگاه هایی چون بیجینگ چین، دالیان چین و ... به عنوان استاد مدعو تدریس می کنند