نشست هم اندیشی در خصوص جامعه شناسی و جامعه ایرانی

نشست هم اندیشی در خصوص "جامعه شناسی و جامعه ایرانی" با حضور جمع کثیری از اساتید و دانشجویان علوم انسانی و اجتماعی در تالار حکمت در تاریخ 4/3/1394 توسط گروه علوم اجتماعی به شکل پنل با مشارکت دکتر محمد امین قانعی راد ریاست انجمن جامعه شناسی ایران و دکتر حسن چاوشیان عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان برگزار گردید. آقای دکتر قانعی راد به عنوان سخنران اول به اهمیت ارتباطات و تعاملات در علوم اجتماعی اشاره کرد و متذکر شد از آنجا که هر علمی از جمله جامعه شناسی مجزا و منفک از جامعه نیست لذا تعاملات کنشگران فضای هر علم با یکدیگر و با جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. وی اشاره کرد، جامعه شناسی با سه رکن دانشگاه، جامعه و دولت ارتباط دارد. رئیس انجمن جامعه شناسی در ادامه تاکید نمود اگر دانشگاه را نهادی در راستای تولید و بازتولید جامعه بدانیم، علم جامعه شناسی می تواند به اصلاح روندها، نهادها، تولید و بازتولید جامعه کمک کند. رسالت جامعه شناسی تنها شناخت جامعه نیست بلکه به عنوان دانش غیر سیاسی تغییر، بازسازی و اصلاح جامعه نیز هست. دکتر چاوشیان، به عنوان سخنران دوم، مطالبی در خصوص جامعه شناسی و  پیوند  جامعه شناسی و جامعه در ایران مطرح کرد. وی مدعی شد ما با توجه به سنت تاریخی مان به شعر و عرفان پناه برده ایم و می بریم نه به علم(در معنای اخص آن جامعه شناسی). در ایران، از گذشته در مورد مسائل مختلف مبتلابه بحث مستمر و مناظره های علمی وجود نداشته است فقط ارجاعات به یک سری منابع خارجی است. در واقع، جامعه شناسی مانند علوم دیگر، به معنای فلسفی کلمه، هنوز در ایران متولد نشده است. در انتها دکتر چاوشیان به این نکته اشاره کرد که جامعه شناسی تابع منطق درونی جامعه نیست و لازمه رشد جامعه شناسی در ایران رشد فرهنگ گفتگو است. در خاتمه این پنل با استقبال حاضران و پرسش و پاسخ جدی دانشجویان و پاسخ اساتید سخنران به اتمام رسید.

شایان ذکر است قبل از تشکیل پنل، با حضور دکتر قانعی راد ریاست انجمن جامعه شناسی ایران، نشست تخصصی با اساتید گروه علوم اجتماعی برگزار شد. در این نشست، شاخه غیرفعال دفتر استانی انجمن جامعه­شناسی ایران (شاخه گیلان) مجددا راه اندازی شد و نماینده استانی این شاخه، آقای دکتر علی یعقوبی انتخاب شد.