همایش علمی تاریخ ایران‌شناسی در دانشگاه گیلان برگزار شد

همایش "تاریخ ایران‌شناسی در فرانسه" روز شنبه در دانشگاه گیلان برگزار شد.

در این همایش دکتر طهمورث ساجدی (استادیار دانشگاه تهران) و استاد فریدون نوزاد (مورخ، پژوهشگر و نویسنده گیلان‌شناس) سخنرانی کردند.دکتر ساجدی  سخنران این همایش به تشریح مطالعات تاریخ ایرانشناسی و گیلان توسط مستشرقین پرداخت و خاطرنشان کرد: کشور فرانسه از اواسط قرن 19 و اوایل قرن بییستم در مورد تحقیقات ایران‌شناسی ، نقش مهمی داشته است و محققان این کشور مطالعات زیادی در مورد گیلان انجام داده‌اند. وی نقش محققانی چون سیروس سهامی، سید محمدتقی میرابوالقاسمی، جعفر خمامی‌زاده و دکتر منوچهر ستوده در مطالعات تاریخ گیلان‌شناسی را ستودنی دانست و اظهار داشت: نقش دکتر ستوده در میان این محققان از برجستگی خاصی برخوردار است و وی راهی که رابینو ـ محقق فرانسوی ـ در ایران شروع کرده بود را ادامه داده و تکمیل کرد.وی، یادآوری کرد: محققان و مستشرقان زیادی، نظیر وایدن گلمن آلمانی، رابینو و شودوزوکو فرانسوی کارهای تحقیقاتی زیادی در تاریخ‌شناسی گیلان انجام داده‌اند که از منابع مهم در این زمینه به‌شمار می‌روند.استاد فریدون نوزاد نیز در این نشست به مناسبت شصتمین سال انتشار فصلنامه " گیلان ما "  درباره اهمیت روزنامه‌ها و رسانه‌های نوشتاری سخنرانی کرد. در پایان این نشست، به مناسبت شصتمین سالگرد نشریه "گیلان ما"، لوح تقدیری از سوی دانشگاه گیلان و با دست استاد احمد سمیعی به پاس خدمت به فرهنگ ایران و گیلان به دکتر محمدعلی فائق (مدیرمسئول فصلنامه گیلان ما و دو فصلنامه ره آورد گیل) اهداء شد.فصلنامه سیاسی، فرهنگی و ادبی "گیلان ما" هم‌اکنون به صاحب امتیازی و سردبیری دکتر محمدعلی فائق همچنان منتشر می‌شود و در بین ادب‌دوستان داخل و خارج از کشور طرفداران بسیاری دارد. امتیاز اولیه این فصلنامه (روزنامه آن زمان)،‌ 60 سال قبل توسط پدر صاحب امتیاز فعلی مرحوم حاج علی فائق از وزارت کشور آن زمان اخذ شده و در این مدت 60 سال، دوره‌های فترت و شکوفایی و فراز و نشیب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته است. گفتنی است در این همایش، استاد احمد سمیعی (عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، استاد جعفر خمامی‌زاده (مترجم و محقق گیلانی)، دکتر حسن کهنسال (استاد دانشگاه گیلان و رئیس مرکز گیلان‌شناسی)، دکتر اصغر عسکری خانقاء (مردم‌شناس)، دکتر محمدعلی فائق و جمعی از اعضای شورای نویسندگان فصلنامه "گیلان ما" ودانشجویان وعلاقه مندان  شرکت داشتند.