چاپ کتاب «تربیت بر درگاه حضرت امام حسین علیه السلام

کتاب «تربیت بر درگاه حضرت امام حسین علیه السلام» تألیف سرکار خانم فاطمه حسینی دولت آبادی عضو هیأت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه گیلان توسط انتشارات دانشگاه گیلان به چاپ رسید.

این کتاب شامل ده فصل :

فصل اول- روش تحریک و تقویت ایمان مبتنی بر معرفت

فصل دوم – روش تکریم شخصیت

فصل سوم – روش امر به معروف و نهی از منکر

فصل چهارم – روش بیداری وجدان اخلاقی

فصل پنجم – روش ابتلاء

فصل ششم – روش ارائه بینش

فصل هفتم – روش التزام به عبادت

فصل هشتم – روش نصیحت و موعظه

فصل نهم – روش ابراز آزادگی

فصل دهم – روش اقتداء به صبر

کتاب تربیت بر درگاه حضرت امام حسین(ع)

همه کانال‌های رحمتِ هدایت الهی در سطوح مختلف باز هستند و انسان‌ها متناسب با استعدادها و معرفت‌هایشان توان بهره‌برداری از آنها را خواهند یافت. تربیت مؤثر در اثر بهره‌گیری بیشتر از این کانال‌های ارتباطی است و کسانی که از استادان و راهنماهای قابلی برخوردار باشند می‌توانند بهره‌ی مناسب تری در حوزه‌ی اخلاق و رفتار داشته باشند. بر این مبنا به هر میزان که الگو (مربی) اهمیت بیشتری داشته و شاخص‌تر باشد، از تأثیر بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. نقش تربیتی ائمه اطهار علیهم‌السلام از جمله حضرت امام حسین (ع) چنین است. امام حسین (ع) چراغ هدایت و کشتی نجات است و کربلا جلوه گاه افکار بلند انسان‌سازی آن حضرت(ع). عاشورا مدرسه‌ای است که می‌تواند رفتار درون فردی و برون فردی را در زوایای مختلف تحت تأثیر قرار دهد. روشهای تربیتی مانند تقویت ایمان، تکریم شخصیت، بیداری وجدان اخلاقی، ابتلا(آزمایش)، ارائه بینش،‌التزام به عبادت، نصحیت، ابراز آزادگی و صبر در این راستا معنا می‌یابد. کتاب حاضر تلاشی است در جهت مرور پاره‌ای از روش‌های تربیتی به کار گرفته شده توسط حضرت امام حسین(ع) در جریان کربلا.